Költöztetés Budapest

2017.01.25

Költöztetés Budapest 06308737757

Költöztetés Budapest
Teljes körű szolgáltatás

Költöztetés Budapest
Cégünk teljes körű szolgáltatás nyújt költöztetés terén.
A csomagolástól a bútor szerelésig minden feladatott ellátnak profeszionális munkatársaink.
Hívjon minket bizalommal, hogy mi hamarabb le vegyük válláról a költöztetésel járó fáradságos munkákat.

Költözni csak pontosan és szépen, ahogy a csillag és a sugárhajtású repülőgép megy az égen, úgy érdemes. Semmiképpen sem felkészületlenül, az összes cuccot fél óra alatt összedobálva, a költöztetők érkezése előtt egy órával.

  • Az első költözés a legnehezebb. Később már rutinból megy a pakolás, és a szervezkedés, anélkül, hogy ideg-összeroppanást kapnál a végére. Mielőtt még bárminek nekifognál,

ülj le egy nyugodt sarokba, és készíts egy listát az elvégzendő feladatokról. Sok helyet hagyj a papír alján, mert a teendők száma a költözés napjának közeledtével nőni fog.
Első lépés, a dobozok beszerzése. Dobozok helyett szóba jöhetnek még óriási szemeteszsákok. Vastag, masszív fajtát válassz, különben úgy jársz, mint én, aki az Üllői út közepén szedegette különböző ruhadarabjait, mert a zsák idő előtt felmondta a szolgálatot. A dobozokat és a zsákokat címkézd fel, és jelezd, ha valami törékeny, vagy könnyen sérül.

Miután megvannak a dobozok, jöhet a csomagolás. Ennél a lépésnél szoktak családok széthullani, kapcsolatok tönkremenni, mert a drága nem tudja megérteni, hogy az ingeket ne pakolja a macska cuccai mellé. Alapszabály, hogy csomagolás közben valami úgyis eltörik, vagy örökre eltűnik a dobozok és a zsákok alján. Gondold át, hogy mit akarsz magaddal vinni. A legegyszerűbb válasz a mindent. Költözés előtt azonban nem árt feltérképezni az új ház, lakás felszereltségét, mert felesleges lenne egy második mosógépet odaszállítani, ha az előző tulaj egy teljesen jó állapotút hagyott ott.
Próbálj szobánként csomagolni, így nem kell órákig keresgélned mi hiányzik még a nappaliból. Minden családtagnak pakolj be egy bőröndöt, a legszükségesebb ruhákkal, tisztálkodó eszközökkel, gyógyszerekkel, hogy ne kelljen áttúrnod a kupacot egy tiszta pólóért. Csinálj olyan dobozokat, amikbe azokat a dolgokat pakold, amikre a legelőször szükséged lesz. Hogy helyet, és csomagolóanyagot spórolj, csavard törölközőkbe, és konyharuhákba a törékeny tárgyakat. Kicsomagolás után úgyis megy minden a mosógépbe. A költöztetés jó ok arra, hogy kitisztíts olyan dolgokat, amikre nincs mindennap időd. Például a kanapé huzatát, a szőnyegeket, és az összes függönyt.
Készíts fotókat az elektromos eszközök kábelezéséről, hogy ne kelljen órákig szenvedned az újrakábelezéssel. Tedd a képet a dobozba, vagy ragaszd a doboz tetejére. Próbáld az összes kütyüt a saját dobozában szállítani. Ha már nincs meg az eredeti doboz, akkor készíts dupla csomagolást, hogy semmi ne sérüljön meg.
Szortírozd át az éves során felhalmozott kacatokat, dobálj ki mindent, aminek már senki nem veszi a hasznát, és adományozd el azt, aminek valaki még örülni tud.
Mozdulj, mozdíts

  • Következhet a költöztetés megszervezése. A legegyszerűbb, de a legköltségesebb megoldás, ha profikra bízod a dolgot. Így legalább nem kell azon idegeskedni, hogy minden időben, és egy darabban eljut-e az új lakásba. A legfontosabb iratokat azonban ne bízd a költöztetőkre, hanem végig tartsd magadnál, vagy add le a szüleidhez megőrzésre.
  • éhányan kérik páncélszekrény, zongora, vagy egyéb extrémen nehéz tárgy szállítását, de költöztettünk már terráriumot is. Szerencsére a tulajdonos előtte kivette belőle a kígyót. - mosolyodik el István, az egyik vidéki költöztető cég alkalmazottja. Bár már vannak direkt akváriumok és terráriumok szállítására szakosodott cégek is.
  • költözés napján passzold le a kölyköket a nagyihoz, vagy valamelyik segítőkész barátnőhöz. Csak hátráltatnák a pakolást, és egész nap őket kellene kerülgetned. Miután megérkeztetek az új lakásba, ellenőrizd, hogy az összes doboz megvan-e. Kicsomagolásánál is mindig csak egy szobára koncentrálj, és tűzz ki magad elé egy időlimitet, ami alatt az összes dobozt kiüríted. Így elkerülheted, hogy még hónapok múlva is a telipakolt dobozokat kelljen kerülgetned.

A legextrémebb kérés mégis az volt, amikor a család azt kérte, hogy mi szállítsuk a nagymama urnáját. Úgy gondolták, a teherautóban nagyobb biztonságban lesz. A legtöbben csak bútorokat és dobozokat szállíttatnak, de vittünk már új helyre komplett fotóstúdiót, és jó néhány irodát is. A legnagyobb hiba, amit a családok véteni szoktak, hogy az érkezésünkkor még kétségbeesetten dobálják a cuccaikat a dobozokba. Mire mi odaérünk, már minden doboz és bútorajtó legyen leragasztva, az állatok eltűntetve, a család indulásra készen. A megfelelő időbeosztás a legfontosabb.A legegyszerűbb, és a legköltséghatékonyabb megoldás, ha körbetelefonálod a barátaidat, vagy létrehozol a költözésnek egy külön eseményt Facebookon. Süss néhány tepsi süteményt, egy kis fasírtot, vagy csinálj szendvicseket, és vegyél sört meg üdítőt a költöztető csapatnak. Így az egész inkább egy kellemes piknikhez hasonlít, és legalább meghálálod a segítséget.Minden költözés végén elvégeztem egy személyes kis rituálét. Miután a költöztető csapat kibelezte a lakást, körbejártam az üres szobákat, és néhány könnycsepp mellett próbáltam visszaemlékezni a legszebb élményekre. Szentimentális hülyeségnek tűnhet, de segített abban, hogy a régi lakást hátrahagyva új életet tudjak kezdeni valahol máshol.

Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.