Hogyan készítse fel gyermekét egy költözésre?

2016.10.05

Tippek

Minden család számára az egyik legnehezebb feladat a költözés és ez nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is nagyon megviseli. 

Tán még a gyerekeket jobban is hisz érzelmileg jobban kötődnek a megszokott helyhez. 

Amikor elmondjuk nekik, hogy el fogunk költözni, akkor a kicsi gyerekek gyakran megijednek, bizonytalannak érzik magukat és úgy gondolják, hogy a világ összedől körülöttük, mivel el kell hagyniuk azt a környezetet, ahol szeretetben és biztonságban érezték magukat. Az idősebb gyerekeknél nagy fájdalmat jelent, hogy távolabb kerül a barátaitól, hogy el kell hagynia a tanárait, a régi iskolását és egyáltalán: a megszokott rutint is. Azonban van néhány trükk, amivel segíthetünk abban, hogy a kicsit könnyebben alkalmazkodjanak a helyzethez.
A legfontosabb , hogy időben és elég korán elmond nekik, hogy költöztök.
A legjobb, ha már akkor szólsz nekik, amikor megszületett a döntés. Jó, ha ők az elsők, akik hallják a döntést, mert így , majd úgy érzik, hogy számítanak, hogy nem a hátuk mögött döntünk a sorsukról.

Érdemes egy családi "kupaktanácsot" összehívni. Kérjünk meg mindenkit, hogy maradjon a vacsoraasztalnál, kapcsoljuk ki a televíziót és beszélgessünk a költözésről. Nagyon fontos az is, hogy ne egy nyilvános helyen közöld a gyerekeddel a költözés hírét, mert a gyerekeknek is szükségük van arra, hogy őszintén kifejezzék az érzelmeiket, amit leginkább ők is otthon tudnak véghezvinni. Próbáljunk egy meleg, nyitott környezetet teremteni, ahol mindenki kényelmesen érzi magát.

Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.